luni, 15 decembrie 2014

IN ROMANIA DE DOI ANI SE DUCE O LUPTA TERIBILA INTRE UN BUN DIPLOMAT SI UNUL PROST PARANOIC BANTUIT DE O URA VISCERALA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN

MULTI SE TEM DE NOI ROMANII, PENTRU CA SUNTEM PERICULOS DE DESTEPTI (Pamfil Seicaru)

SUB CUVINTE FRUMOASE CA DEMOCRATIE,LIBERTATE, NEAMESTEC IN TREBURILE INTERNE,SE ASCUND DE FAPT,INTERESE POLITICE CARE MASCHEAZA ADEVARATUL INTERES, CEL ECONOMIC.uN ALT AVERTISMENT: IN POLITICA EXTERNA,BATALIILE SE PIERD SAU SE CASTIGA IN AFARA GRANITELOR TARII.ROMANIA AR TREBUI SA INVETE, ODATA PENTRU TODEAUNA, SA INLOCUIASCA LOZINCILE PATRIOTARDE,SUPRAEXCITAREA NATIONALISTA, CU O MUNCA TENACE, DURA,POATE CENUSIE SI NESPECTACULOASA, PE TARAM DIPLOMATIC, PENTRU A INCERCA SA EVITE REPETAREA UNEI NOI LECTII DUREROASE. 
Citind aceste randuri pe coperta cartii scrisa de Lloyd C. Gardner intitulata: SFERELE DE INFLUENTA". Impartirea Europei de catre marile puteri la Munchen si Ialta, m-am dus cu gandul  la ministrii nostrii de extene de la Mihail Kogalniceanu cel care anunta in Parlamentul Romaniei la 9 Mai 1877: ,,Suntem INDEPENDENTI,suntem natiune de sine statatoare...suntem o natiune libera si independenta". la tanarul si proaspatul ministru de externe BOGDAN AURESCU. Este tanarul care bun profesionist fiind printr-o munca tenace dura nevazut de nimeni a reusit cand nimeni nu credea sa smulga de la Ucraina cateva sute de kilometrii patrati din apropierea Insulei Serpilor si sa-i alipeasca Romaniei.Spatiul acela marin are in subsolul marin mari rezerve de gaze naturale si titei. Ceva ma face sa cred ca acest tanar minunat are multe sanse sa strige peste catva timp in Parlamentul Romanieiceea ce a strigat Mihail Kogalniceanu la 9 Mai 1877. Imi lasa un gust amar ceea ce face acum un alt fost ministru de de externe in care  am avur mare incredere pe nume Mircea Geoana. Si Nicolae Ceausescu ar fi avut alta soarta daca facea politica interna asa cum era cea condusa de celebrul ministru de externe regretatul Stefan Andrei.  Mai jos puteti citi un material foarte interesant pe aceeasi tema
Aici sunt multe, foarte de analizat la rece inmod obiectiv.Regele Olandei a fost unul din masonii din grupul ILUMINATILORintemeetori al Clubului de la BILDERBEG si un adept si sustinatori ai Globalizarii Acum cand au constatat ca nu pot aduce la acelasi numitor comun intreaga populatie a planetei netinand cont de de rasa,religie, trecut istoric ori cultura si multe amanunte importante,, s-au canvins de faptul ca si in cazul cand ar fi reusit sa ucida 90% din populatia planetei asa cum au planuit.nu ar fi reusit.Romania are unul din putinele popoare care traiesc in spatiul in care s-a format.Avem peste 8000 de ani dfe istorie si cultura datorita carora indiferent cum au vrut cei care ne-au ocupat vremelnic nu au reusit sa ni le stearga din codul genetic.Orice efort al altora de a ne sterge aceste elemente asa cum a fost importul fortat de ideologie national fascista-nazismul ,sau bolsevismul totalitarst-stalinist numit socialism au fost sortite esecului deoarece nu au fost pe sufletul poporului roman. BASSISMUL este o struto-camila unde sunt adunate cele mai rele elemente ale nazismului si bolsevismului pentru care noi romanii platim grele taxe de import, dar si TAXA pe PROSTIE ADAUGATA.Daca nu ne vom trezi din acest somn de moarte care a nascut atatia monstrii si sa actionam uniti ca sa stopam si sa combatem si sa zdrobim aceasta stare de lucruri de lucruri si de fapt, s-ar pute ca peste nu peste mult timp sa fie prea tarziu. Am mai spus si repet faptul ca toate aceste aspecte pot fi dezbatute in cadrul FORUMUL SOCIAL ROMAN care este o importamta TRIBUNA de Dezbatere de Idei.
Dorel Haraga
ROG CITIŢI CU MAXIMĂ ATENŢIE, CHIAR DE 2 - 3 ORI SAU CHIAR DE MAI MULTE ORI, PÂNĂ PĂTRUNDEŢI SENSUL MESAJULUI:
Discursul regelui Olandei despre soarta lumii
*Regele Olandei: Modelul social european postbelic a murit*
*Adio pensii, concedii plătite, servicii medicale și venit disponibil* "Din cauza evoluțiilor sociale, precum globalizarea și îmbătrânirea populației, piața noastră a muncii și serviciile publice nu mai sunt potrivite pentru necesitățile timpurilor noastre. Statul clasic al bunăstării din a doua jumătate a secolului XX evoluează încet dar sigur către 'o societate participativă', în care se așteaptă ca cetățenii să aibă grijă de ei înșiși sau sa creeze soluții la nivelul societății civile pentru probleme precum pensiile", a declarat marți regele Willem-Alexander al Olandei, citind în fața parlamnentului de la Haga prezentarea făcută de guvern pentru noul buget.
"Reformele necesare iau timp și reclamă perseverență", a spus regele, "dar ele vor fi baza pentru crearea de locuri de muncă și pentru restabilirea încrederii". Regele Olandei a mai spus că în această perioadă oamenii se așteaptă ”și vor să ia propriile lor decizii, să-și organizeze propriile vieți și să aibă grijă unii de ceilalți”.
”Tuturor celor care pot li se cere să-și asume responsabilitatea pentru propria viață și pentru cea a persoanelor apropiate”, a anunțat guvernul olandez, prin vocea regelui Willem-Alexander.
Societatea participativă imaginată de guvernul Olandei a început deja să se creioneze în realitatea de zi cu zi: beneficii sociale precum ajutoarele de șomaj, subsidiile pentru sănătate au fost tot mai mult reduse în ultimii zece ani. Vârsta de pensionare a fost ridicată la 67 de ani și se așteaptă ca pragul sa crească. Regele a mai declarat că servicii sociale precum îngrijirea bătrânilor, ajutoarele pentru șomeri și serviciile dedicate tineretului vor fi transferate în sarcina autorităţilor locale, astfel încât costurile să fie stabilite în funcție de realitățile economico-sociale ale fiecărei regiuni.
"Financial Times" caracterizează discursul regelui drept cel mai abrupt
anunț făcut până acum în Europa cu privire la încheirea unei epoci. Oricât ar fi pus acest discurs pe seama calculelor politice interne din Olanda, unde coaliția dintre liberali și laburiști aflată la putere încearcă să nu se discrediteze total și să prezinte austeritatea drept o necesitate istorică, discursul regelui poate marca începutul unui drum pentru întreaga Europa, un drum care nu va mai duce niciodată către prosperitatea pe care statele UE au cunoscut-o înainte de 2008.
”Ei vorbesc despre o societate participativă. Aceasta înseamnă, de fapt, că fiecare e pe cont propriu”, spune Arnoud Boot, profesor de economie la Universitatea din Amsterdam. ”În întregul discurs nu am auzit macar o data cuvântul ’vârstnic’. Singura dată când regele l-a pronunţat a fost cu referire la mama sa”, spune liderul partidului pensionarilor din Olanda, 50-Plus.
Ceea ce un cap încoronat a transmis uneia dintre cele mai bogate națiuni din Europa nu este oare valabil și pentru statele mult mai putin dezvoltate ale Uniunii? De altfel, regele Olandei nu este primul care anunță încetarea contractului social dintre stat și cetățeni. A făcut-o în urmă cu doi ani președintele Băncii Centrale Europene, care, într-un interviu pentru "Wall Street Journal", anunța că ”Modelul social european este mort”. Acest model pe care Europa şi-a bazat prosperitatea după Al Doilea Război Mondial a dispărut (“has gone”), considera Mario Draghi, amintind de formula economistului german Rudi Dornbusch: “Europenii sunt atât de bogaţi încât îşi pot permite să plătească oamenii ca să nu muncească”.
Politicienii nu îşi permit să piardă electorat făcând asemenea declarații. Sarcina acestor anunțuri dure le revine bancherilor centrali. Este și cazul României, unde guvernatorul Mugur Isărescu anunță, printre rânduri, un viitor similar și pentru țara noastră. La fel și al său consilier Adrian Vasilescu, care arată deseori că modul de viață al românilor din urmă cu cinci ani nu va mai reveni pentru actualele generații.
Vârsta de aur a Europei postbelice s-a încheiat, ne transmit liderii europeni.
Ceea ce în urmă cu doar câteva generații reprezenta un imens progres (asigurările de șomaj obligatorii introduse în perioada interbelică,pensiile introduse în aceeași perioadă, alături de alocațiile familiale, accesul gratuit la servicii medicale și chiar de apariția Ministerelor Sănătății, concediile plătite care au dus la nașterea de facto a turismului) nu mai este pus acum sub semnul întrebării, ci de-a dreptul anulat.
Treptat, liderii naţionali şi cei de la Bruxelles încearcă să pregătească cetățenii pentru o reîntoarcere la ”normalitatea secolului XIX”, cea în care o gospodărie din înaintatele țări occidentale cheltuiau mare parte din venit pe hrană, băutură și tutun, cu o proporție şi mai mare în țările mediteraneene.
"După 1945, elementul definitoriu al relației a devenit păienjenișul de beneficii sociale și strategii economice prin care statul își servea supușii-nu invers”, scria istoricul britanic Tony Judt. "Acum însă suntem pregătiți pentru a ne întoarce către realitatea> secolului XIX, când relația dintre cetățean și stat era un compromis variabil între nevoile militare și revendicările politice, iar obligaţia străveche de a-şi apăra glia contrabalansa, pentru cetățenii deveniți suverani,> drepturile moderne.”
Noile realități sunt mult mai periculoase decât par. Ele implică nu numai securitatea societală, ci și națională. ”Pentru prima> dată după Al Doilea Război Mondial, contractul social european este pe cale de a se rupe. Dacă această problemă nu va fi abordată și dacă elitele nu> reușesc să-și reconcilieze interesele cu cele ale alegătorilor, fundamentele politice ale UE se vor eroda”, arată o analiză Stratfor dedicată surprinzătorului mesaj regal din Olanda.
Aceeași analiză arată că este ceasul al 12-lea pentru ca guvernele europene să mai poată decide între deschiderea dezbaterii pentru formarea unei federații europene sau continuarea actualei expectative, în speranța că economia UE își va reveni fără modificari politice majore. La fel, alegătorilor europeni li se picură în ureche că Europa se va putea întoarce la nivelul ante-criză fără reforme semnificative.
Olanda, o națiune de negustori și navigatori, legată comercial pe uscat de Germania și pe mare de Marea Britanie și care știe că în situații delicate inacțiunea este cea mai proastă politică, este prima care deschide dezbaterea despre schimbarea radicală a UE, dar și a modului de viață a sute de milioane de oameni. Alegerile europene din 2014 sunt considerate un pas decisiv către o nouă Europă, cu partidele conservatoare asumându-şi rolul de factor al schimbării, dar uitând însă că cei zece ani ai Comisiei Barroso nu au însemnat decât sacrificarea modelului social european și folosirea acestuia din urmă pentru realizarea unei pieței unice incapabile să facă față unei crize.
E CLAR PRIETENI !
DUPA CE VA DEPASI TOATE CRIZELE (FINANCIARE,
POLITICE,MILITARE, RELIGIOASE SI MORALE), LUMEA SE VA RESTARTA INTR-O NOUA ORDINE MONDIALA, CARE VA SEMANA FOARTE TARE CU O MARE....DEZORDINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu